Openbaar Belang geeft huurder voorrang bij koopwoning

De huidige woningmarkt is best ingewikkeld voor startende kopers. Woningen in het goedkopere segment zijn vaak al bijna verkocht op het moment dat ze de verkoop in gaan. Lastig om er op tijd tussen te komen. Daarom heeft Openbaar Belang een nieuwe voorrangsregel voor haar huurders: met voorrang een woning van Openbaar Belang kopen. Dat hoeft dus niet de eigen huurwoning te zijn.

Op dit moment staat de eerste woning met koopvoorrang in de verkoop. Het gaat om de eengezinswoning aan Reukgras 10 die met voorrang door een huurder van Openbaar Belang gekocht kan worden.

Hoe werkt het? Zodra Openbaar Belang een woning te koop aanbiedt, komt deze via Edwin van Vilsteren Makelaars op Funda. Ook zijn de koopwoningen op de site van Openbaar Belang vinden. Een huurder van Openbaar Belang krijgt 14 dagen voorrang bij het kopen van deze voormalige huurwoning. Zijn er 2 of meer huurders die de woning willen kopen? Dan kijken wie het langst op het huidige adres woont. Degene met de langste woonduur heeft de eerste keus.