Nieuws

Weezenlanden-Noord is weer 44 appartementen rijker

De nieuwbouw in Weezenlanden-Noord groeit. Na de 63 appartementen in gebouw A, levert Openbaar Belang nu nog eens 44 appartementen op. Gebouw E, ontwikkeld door Nijhuis Bouw, ligt centraal aan het park, heeft 6 verdiepingen en 15 verschillende typen sociale huurwoningen.

Oplevering gebouw E

Enthousiaste commissaris gezocht

Onze RvC zoekt een enthousiaste commissaris die de juiste balans vindt in samenwerking, verbinding en tegenkracht. Een commissaris die verrassende vragen kan en durft te stellen en die vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk kan kijken. Een toezichthouder die gericht is op het voeren van een open, prikkelende dialoog om zo gezamenlijk als team tot de juiste afweging te kunnen komen.

logo

Klachtenadviescommissie zoekt 2 commissieleden

De Klachtenadviescommissie van 8 woningcorporaties in Zwolle en omstreken zoekt per 1 januari 2025  twee commissieleden.

Met deskundigheid op één of meer van de volgende gebieden:

  • Huurrecht met ervaring klacht behandeling
  • Volkshuisvesting - sociaal domein
klachtenadviescommissie

Word jij onze nieuwe incassoconsulent?

Voor de afdeling Wonen zijn wij op zoek naar een Incassoconsulent die niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening begrijpt en werkt met een sociaal hart, maar ook kundig is in administratie, analyses en rapporteren.
Wij zijn trots als het gaat om de lage betalingsachterstanden! Wij handelen snel en zoeken samen met de huurders naar oplossingen bij betalingsproblemen. Ons incassoproces is goed gestructureerd, klantgericht met de daarbij behorende uitdagingen.

Vacature

Naar elkaar omkijken in De Tippe

DeltaWonen en Openbaar Belang slaan samen met, de gemeente, RIBW Overijssel en Hart voor Zwolle de handen ineen in de Tippe, een wijk in Stadshagen. Het resultaat is een bijzonder woonproject: een gemeenschap maken waarin buren naar elkaar omkijken. Het zijn 26 woningen, waarvan er één wordt ingericht als een gemeenschappelijke ruimte. De betrokken organisaties hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Bovenaanzicht samenwerkingsovereenkomst De Tippe

Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid

De bestaande samenwerking met Uw onderhoudspartner Lenferink (onderdeel van SMAAK) bracht Openbaar Belang samen met de gemeente Zwolle op het idee om voor jongeren een leer-werkplek te realiseren. Lenferink zorgt voor de werkplek, de corporatie regelt een passende woning, het sociaal wijkteam levert ondersteuning. Zo bieden ze samen twee jongeren een mooie kans op werk en huisvesting!

Lenferink groep

Wooningzoeker-App is live!

Vind jouw woning nu ook met de Woningzoeker-app, beschikbaar voor iOS en Android. Deze app brengt het woningaanbod direct naar jouw telefoon of tablet. Ontvang meldingen over nieuw woningaanbod, filter met gemak jouw voorkeuren en reageer snel op woningen. Download de app via de App Store voor iOS of via de Play Store voor Android.

Lancering App woningzoeker

Colorful Kitchen in Weezenlanden-Noord

Colorful Kitchen staat op het punt om van start te gaan. Bestuurder Sjoerd Quint van Openbaar Belang heeft de sleutels overhandigd aan Rudolf Everduim en Tineke Mulder. Zij gaan de benedenverdieping omtoveren tot een kleurrijk restaurant! Het streven is dat het restaurant in augustus geopend wordt.

Contract tekenen CK homepage

Sleutels uitgereikt in De Tippe

In de Tippe bouwen we 37 woningen en de eerste woningen zijn opgeleverd. Buurtbeheerder Mark reikt de sleutels uit aan een blije nieuwe bewoner van de Gerboldinkstraat.

nieuwe huurder de Tippe liggend