Nieuws

Wooningzoeker-App is live!

Vind jouw woning nu ook met de Woningzoeker-app, beschikbaar voor iOS en Android. Deze app brengt het woningaanbod direct naar jouw telefoon of tablet. Ontvang meldingen over nieuw woningaanbod, filter met gemak jouw voorkeuren en reageer snel op woningen. Download de app via de App Store voor iOS of via de Play Store voor Android.

Lancering App woningzoeker

Colorful Kitchen in Weezenlanden-Noord

Colorful Kitchen staat op het punt om van start te gaan. Bestuurder Sjoerd Quint van Openbaar Belang heeft de sleutels overhandigd aan Rudolf Everduim en Tineke Mulder. Zij gaan de benedenverdieping omtoveren tot een kleurrijk restaurant! Het streven is dat het restaurant in augustus geopend wordt.

Contract tekenen CK homepage

Sleutels uitgereikt in De Tippe

In de Tippe bouwen we 37 woningen en de eerste woningen zijn opgeleverd. Buurtbeheerder Mark reikt de sleutels uit aan een blije nieuwe bewoner van de Gerboldinkstraat.

nieuwe huurder de Tippe liggend

Prestatieafspraken 2024-2027 ondertekend

Op 31 januari hebben gemeente Zwolle, woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang en hun huurdersorganisaties de prestatieafspraken voor de Zwolse woonambities ondertekend. Samen bouwen ze aan een sterk Zwolle met goede, betaalbare en duurzame woningen voor iedereen.

Ondertekening prestatieafspraken 2024

Komend half jaar levert Openbaar Belang meer dan 200 sociale huurwoningen op

Vanaf net voor de kerst tot aan de zomer draagt Openbaar Belang stevig bij aan de oplossing voor de huidige wooncrisis in Zwolle. Nieuwbouw van meer dan 200 sociale huurwoningen worden op verschillende plekken in de stad opgeleverd. Dat betekent voor de corporatie zelf een toename van 8% van de sociale huurwoningen die ze verhuurd.

De Tippe bovenaanzicht

Eerste bewoners in Gebouw A Weezenlanden-Noord

Nog voor de jaarwisseling zijn de eerste sleutels uitgedeeld aan de nieuwe bewoners van Gebouw A in Weezenlanden-Noord. De start van de bouw was in november 2022. Nijhuis Bouw heeft in 13 maanden dit appartementengebouw gerealiseerd. Er zijn 63 appartementen. Daarvan zijn 58 appartementen naar oorspronkelijke huurders van Weezenlanden-Noord gegaan.

Sleutels gebouw A

Tijdcapsule in Gebouw A Weezenlanden-Noord

Recent is in de muur van gebouw A in Weezenlanden-Noord een tijdcapsule geplaatst. Sjoerd Quint, directeur Openbaar Belang, en Arno Kattenpoel Oude Heerink, directeur Nijhuis namen de honneurs waar. Klik hier om te zien hoe de tijdcapsule in de muur is geplaatst.

Tijdcapsule gebouw A

Project Pientere tuinen van start

Vorige week was de startbijeenkomst van het project burgerwetenschapsproject Pientere Tuinen. Aan dit burgerwetenschapproject doen 30 huurders van de 3 Zwolse corporaties mee.

Pientere tuin bijeenkomst 2