Openbaar Belang & Salverda verbeteren 28 woningen Eiken- en Iepenstraat

Na een periode van planvorming voor de 28 woningen aan de Eiken- en Iepenstraat is het officiële contract getekend tussen Openbaar Belang en Salverda Bouw.

Arjan Berends, algemeen directeur Salverda Bouw en Sjoerd Quint, directeur-bestuurder Openbaar Belang schudden elkaar de hand.

Werkzaamheden gestart
Alle appartementen staan sinds half juli dit jaar leeg. Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden opgestart om te komen tot vernieuwbouwde woningen waar bewoners prettig in kunnen wonen.

Zonnepanelen
De woningen krijgen een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil. Daarvoor wordt de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak komen zonnepanelen t.b.v. het opwekken van elektriciteit.

Extra slaapkamer
In de woning worden ook verbeteringen doorgevoerd. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken en douche/toilet ruimte. Daarnaast voegen we aan de woningen op de begane grond een 2de slaapkamer toe. Verder wordt de meterkast vervangen en daarbij verdwijnt de gasaansluiting. De bewoners gaan na de vernieuwbouw dus koken op elektra. Een warmtepomp gaat de woning verwarmen.

Meer wooncomfort
Voor de vernieuwbouw vraagt Openbaar Belang een bijdrage in de huur. Deze wordt deels gecompenseerd door de lagere energielasten. De energielasten gaan omlaag door de zeer goede isolatie, het vervallen van de gasaansluiting en het aanbrengen van de zonnepanelen.
Naast het verlagen van de energielasten wordt het comfort én het binnenklimaat sterk verbeterd.

A++ label
Het energielabel van de appartementen maakt een grote positieve stap. Aan de oude woningen hangt een E/F-label en na de werkzaamheden wordt dit een A++ label. Salverda levert de woningen in het voorjaar 2020 op.