Openbaar Belang laat bewoners nieuwe kopgevel bepalen

Bewoners van de flat aan de Lassuslaan kiezen voor afbeelding van componist Lassus op de gevel.

Vorige week hebben de 104 bewoners van de flat aan de Lassuslaan mogen stemmen op 3 ontwerpen voor een nieuwe kopgevel. Met een overgrote meerderheid is gekozen voor de gevel waarop de componist Lassus is afgebeeld. Een mooi opvallend ontwerp van Sacon architecten uit Zwolle.

De gevels van de flat aan de Lassuslaan moeten worden vervangen. Deze aanpassingen heeft Openbaar Belang aangegrepen om ook de uitstraling van de flat aan te pakken. En wie kan beter bepalen hoe de flat eruit moet komen te zien dan de bewoners zelf?! Daarom heeft er vorige week een stemming plaatsgevonden.

Van de 104 bewoners heeft bijna 50% een stem uitgebracht. Daarvan is ruim 60% naar het ontwerp gegaan waarop Lassus is afgebeeld. Eén van de bewoners heeft onderzoek gedaan naar deze persoon. Daaruit blijkt dat Orlando di Lasso leefde van 1532 tot 14 juni 1594. Hij was één van de meest productieve componisten aller tijden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Hemink Groep en starten in augustus. Voor het eind van het jaar moet op beide kopgevels het nieuwe ontwerp te zien zijn.