Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u informatie om u op weg te helpen.

Veel gevraagd over Regelen bij mijn verhuizing

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de opzegging adverteren wij de woning zo snel mogelijk in de Woningzoeker. Soms verhuren wij de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep, bijvoorbeeld iemand uit een instelling of een vluchteling. Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Wij laten de nieuwe huurder contact met u opnemen zodat u afspraken kunt maken over overname van spullen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

Tot aan de eindcontrole of eindinspectie kunt u spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De overname legt u vast op de overnameformulieren. Deze formulieren krijgt u bij de bevestiging van uw huuropzegging en zijn ook hier te downloaden  U levert 1 exemplaar in als u de sleutels inlevert bij de buurtbeheerder. De kosten verrekent u onderling met de nieuwe huurder. Wij bemoeien ons daar niet mee. Worden spullen niet overgenomen? Verwijdert u deze dan voor de eindcontrole volgens deze richtlijnen of volgens de afspraken die u heeft gemaakt met de buurtbeheerder. Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Overleg dit met de buurtbeheerder.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Algemeen

Wat er allemaal komt kijken bij een huuropzegging hebben wij voor u op een rij  gezet. Vergeet u niet de verhuizing door te geven aan de gemeente en eventueel de Belastingdienst voor huurtoeslag.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Algemeen

Ja, geef uw verhuizing op tijd door bij uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

Algemeen

U kunt uw meterstanden online doorgeven aan uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat alles is afgerond.

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. Krijg ik een vergoeding voor de aanpassing?

Algemeen

In bijzondere gevallen kan u in aanmerking komen voor een vergoeding. Meer informatie en een voorbeeld leest u hier.

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Algemeen

Nee, dat is helaas niet mogelijk. U moet de woning leeg en schoon achterlaten. Meer informatie leest u hier.