Huurders dragen steentje bij aan nieuwbouw

1e gebouw Openbaar Belang nu echt van start

De huidige huurders van Weezenlanden-Noord zijn uitgenodigd om een steentje bij te dragen aan de start van de bouw van het 1e appartementengebouw. Samen bouwen aan het fundament van de eerste 63 nieuwe sociale huurappartementen. Ook wethouder Rots was aanwezig om haar steentje bij te dragen.

Tijdcapsule
Bij de start van de bouw werd ook een tijdcapsule getoond. Deze vullen we met een schat aan verhalen en voorwerpen uit de 21e eeuw. Hiermee wordt geschiedenis geschreven die over honderden jaren wellicht weer gevonden wordt. In de tijdcapsule komen o.a. bouwtekeningen, een foto van de start van de bouw en de wens van wethouder Rots. De wethouder vertelde dat in de tijd van Thomas a Kempis de Moderne Devotie ontstond waarbij gemeenschapszin een groot goed was. En haar wens is dat wanneer in de toekomst de capsule wordt geopend, de gemeenschapszin en saamhorigheid nog steeds volop bestaan. Ook zijn de bewoners opgeroepen om leuke, bijzondere, mooie herinneringen op papier te zetten. Deze gaan ook mee in de tijdcapsule.

Eerste steen
De tijdcapsule wordt in de muur van het nieuwe appartementengebouw gemetseld. Een opvallende ‘Eerste steen’ maakt het geheel af.
De aanwezigen hebben volop de kans gegrepen om bezig te zijn met een baksteen, cement en een troffel.

Vervolg
Half november start verhuur. De huidige bewoners uit het gebied worden op woonduur uitgenodigd om een appartement uit te zoeken. De verwachting is dat het gebouw begin 2024 bewoond gaat worden.