Groots binnenstedelijk project Weezenlanden-Noord van start

500 nieuwe woningen aan de rand van het centrum

Er wordt al jaren over gesproken, maar vandaag is het echt zover: het nieuwe Weezenlanden-Noord gaat van start! De eerste flat staat in de bouwhekken, zodat deze binnenkort veilig gesloopt kan worden. Ook heeft het informatiecentrum een plek gekregen. Binnenkort hebben de huidige bewoners en overige geïnteresseerden de mogelijkheid daar langs te gaan om antwoorden te krijgen en de plannen in te zien.

Bomen planten
Vandaag hebben de nieuwe wethouder Gerdien Rots, Sjoerd Quint, bestuurder Openbaar Belang en namens Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius Arno Kattenpoel Oude Heerink, commercieel directeur, de starthandeling uitgevoerd. Groen en duurzaamheid is van groot belang in dit gebied. Daarom zijn er 3 bomen geplant. Deze staan symbool voor nieuw leven in een nieuw ontwikkeld gebied.

500 nieuwe woningen
Vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw hebben er altijd zes flats gestaan met 180 appartementen, verhuurd door woningcorporatie Openbaar Belang. Hiervoor in de plaats ontwikkelt Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius de komende jaren ongeveer 500 woningen, verdeeld over 230 sociale huurwoningen, 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. Uiteraard voor uiteenlopende doelgroepen. Jong en oud, alleenstaand en gezinnen, kleine en grote portemonnee.

Uitbreiding in stedelijk gebied
Stedelijk wonen tegen de historische binnenstad van Zwolle, met de voeten in het groen. Dat is wat past bij de nieuwbouw van Weezenlanden-Noord. In dit parkachtige gebied, tussen het Provinciehuis, de Rechtbank en het Thomas á Kempis, worden de komende jaren naast de ongeveer 500 woningen, ook twee parkeergarages en ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen gerealiseerd. Om het tot een levendig gebied te maken.

Start en bouw
De start bouw is op de hoek Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat. Dit gebouw wordt de komende weken gesloopt. In het najaar start de bouw van het eerste appartementengebouw met 63 sociale huurwoningen. De komende jaren worden de andere gebouwen gefaseerd gesloopt en komt de nieuwbouw tot stand. De verwachting is dat het gehele gebied rond 2029 opgeleverd wordt.

Interesse? Kijk op www.weezenlanden-noord.nl voor het laatste nieuws en natuurlijk om u als geïnteresseerde in te schrijven!