Zorgwoning

Een zorgwoning is een huurwoning in de directe of nabije omgeving van een zorginstelling. Bewoners wonen er zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van de zorg en deelnemen aan activiteiten. Via de Woningzoeker kunt u in aanmerking komen voor een zorgwoning.

Veel gevraagd over Zorgwoning

Ik zoek een zorgwoning in Zwolle. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Alle zorgwoningen worden aangeboden via de Woningzoeker. U moet ingeschreven staan als woningzoekende. Als u een indicatie heeft van het CIZ, de wijkverpleegkundige of gemeente kunt u voorrang krijgen. Welke zorgwoningen er zijn en hoe het inschrijven werkt, kunt u vinden op de Woningzoeker. Voor de woningen van Driezorg moet u apart inschrijven, zie Driezorg.

Wat is een zorgwoning?

Algemeen

Een zorgwoning is een huurwoning waar u, ook bij behoefte aan zorg, zelfstandig kunt wonen. En waar u kunt deelnemen aan activiteiten

Verhuren jullie seniorenwoningen?

Algemeen

Ja, wij verhuren woningen die bestemd zijn voor 55-plussers. Deze vindt u op de Woningzoeker waar ook de andere woningen aangeboden worden.

Verhuren jullie kangoeroewoningen?

Algemeen

Ja, wij hebben twee kangoeroewoningen in ons bezit. Een kangoeroewoning is een een eengezinswoning met daar tegenaan een benedenwoning. De ene woning is voor de mantelzorger, de andere voor de hulpbehoevende. Onze kangoeroewoningen staan in de Ravelijnstraat en Oranjeriestraat. Als er een woning vrij komt, staat deze op de Woningzoeker.

Ik krijg zorg. Mag er een sleutelkluis geplaatst worden bij de algemene ingang ?

Algemeen

Ja, door uw zorginstelling mag er een sleutelkluis geplaatst worden. Laat u het ons weten als dit van toepassing is ?