Woningverbetering

Heeft u wensen om uw woning te verbeteren? Bijvoorbeeld dubbel glas, centrale verwarming, isolatie of een nieuwe keuken? Sommige zaken verbeteren wij planmatig, andere kunt u bij ons aanvragen. Isoleren en het vervangen van de keuken doen we tijdens planmatig onderhoud. Plaatsen van dubbel glas of centrale verwarming is vaak mogelijk tegen een huurverhoging. U kunt via de site zelf een woningverbetering aanvragen (zie 'Meer info').

Veel gevraagd over Woningverbetering

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Algemeen

Wij maken de komende jaren honderden woningen energiezuiniger. Dit doen wij projectmatig. Op uw verzoek kunnen wij wel kijken of dubbel glas of zonnepanelen mogelijk zijn. U kunt ons mailen of bellen via (038) 45 67 222 voor informatie. Wilt u zelf dubbel glas plaatsen, leest u dan eerst deze informatie. 

Kan ik centrale verwarming (CV) in mijn woning krijgen?

Algemeen

Ja, dat kan als dit technisch mogelijk is en uw huurprijs niet te hoog wordt. U kunt een verzoek bij ons indienen, dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij de centrale verwarming. Hiervoor vragen wij een huurverhoging. Wij plaatsen geen centrale verwarming als u een huurachterstand heeft. U kunt ons mailen of bellen naar (038) 45 67 222.

Kan ik dubbel glas in mijn woning krijgen?

Algemeen

Ja, dat kan als dit technisch mogelijk is en uw huurprijs niet te hoog wordt. Wilt u dubbel glas? Laat het ons weten, dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbel glas tegen een huurverhoging. De huurverhoging berekenen wij op basis van de hoeveelheid te vervangen glas. Wij plaatsen geen dubbel glas als u een huurachterstand heeft. U kunt ons mailen of bellen naar (038) 45 67 222.

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Algemeen

U kunt bij ons alleen dubbel glas aanvragen voor uw woning. Alle andere isolatie voor bijvoorbeeld vloeren, daken, muren brengen we alleen aan tijdens planmatig onderhoud. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u vooraf van ons een brief.
De isolatie kan voor een huurverhoging zorgen. Hier staat wel een lagere energierekening tegenover. Niet voor alle woningen is een huurverhoging toegestaan (dan wordt de huur te hoog. Dit wordt beoordeeld zodra uw aanvraag binnen is. U kunt ons mailen of bellen naar (038) 45 67 222.

Ik heb een huurverhoging door woningverbetering? Hoe werkt dat?

Algemeen

De huur kan verhoogd worden als wij verbeteringen aanbrengen in uw woning. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het plaatsen van dubbel glas. De woning krijgt meer punten waardoor de huurprijs stijgt. Vaak levert zo'n verbetering een energiebesparing op. U wordt altijd vooraf door ons op de hoogte gebracht.