Servicekosten

Naast de maandelijkse netto huur betaalt bijna iedere bewoner een bedrag aan servicekosten. Dit is een vergoeding voor extra diensten, zoals schoonmaak, tuinonderhoud en glasverzekering. De hoogte van de servicekosten verschilt per woning. In een flat betaalt u meer dan in een eengezinswoning. Het bedrag dat u betaalt is een voorschotbedrag. Aan het einde van het jaar verrekenen wij de werkelijke kosten met het door u betaalde voorschot.

Veel gevraagd over Servicekosten

Waarom moet ik betalen voor het opladen van mijn scootmobiel en/of elektrische fiets?

Algemeen

Laadt u uw elektrische fiets of scootmobiel op in de Monteverdilaan, Wanningflat of Lassuslaan? Dan betaalt u daarvoor. Het bedrag dat u betaalt voor het verbruik, trekken wij af van de totale kosten van het stroomverbruik voor de algemene ruimte.

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

Algemeen

Dat staat in de huurovereenkomst. Woont u al langer in de woning? Kijk dan in de brief 'aanzegging huurverhoging'. Die ontvangt u ieder jaar voor 1 mei.

Wij maken ons trappenhuis zelf schoon. Kunnen jullie dat voor ons regelen?

Algemeen

Dat kan, maar voorwaarde is wel dat 70 procent van alle huurders van uw woongebouw dat ook wil. Als wij de schoonmaak regelen, dan gaat u daarvoor betalen via de servicekosten. Belt u ons via (038) 45 67 222. Dan overleggen we samen hoe dit opgepakt kan worden en berekenen wij het maandelijks bedrag voor u. 

Waarom betaal ik voor stroomverbruik? Ik betaal zelf ook een energieleverancier.

Algemeen

Stroomverbruik dat u via de servicekosten betaalt, is voor verbruik in de algemene ruimtes. Bijvoorbeeld verlichting van portiek, galerijen en bergingen en stroomverbruik van liften.

Wanneer verandert het voorschotbedrag van de servicekosten?

Algemeen

Dalen of stijgen de servicekosten voor uw woning of woongebouw? Dan passen wij het voorschotbedrag 1 keer per jaar aan op 1 januari of 1 juli. Het nieuwe voorschotbedrag vermelden wij in een aparte brief of in de brief over de jaarlijkse huurverhoging. Deze ontvangt u voor 1 mei.

Wat zijn voorbeelden van servicekosten?

Algemeen

Voorbeelden van servicekosten zijn: stroom/elektra voor algemene ruimtes en lift, schoonmaakkosten en groenonderhoud.

Wie betaalt de servicekosten voor leegstaande woningen?

Algemeen

De servicekosten van leegstaande woningen betalen wij.

Ik wil graag mijn voorschot servicekosten (cv) aanpassen. Is dit mogelijk?

Algemeen

Ja, dit is mogelijk. Stuur ons een e-mail en wij passen het voor u aan. U ontvangt van ons een bevestiging dat wij de wijziging hebben doorgevoerd.