Verbinding als vertrekpunt

Speerpunt 3

De volkshuisvestelijke opgave in Zwolle is niet de verantwoordelijkheid van één partij. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid in een netwerk van (buurt)bewoners, woningcorporaties, de gemeente, zorg- en welzijnspartijen, maar ook van de politie, vrijwilligers, bedrijven en winkeliers. Een goed woon- en leefklimaat creëren we samen en ieder vanuit een eigen rol en verantwoordelijkheid. In de volkshuisvestelijke opgave die wij als Openbaar Belang in Zwolle zien, is de verbinding tussen mensen dan ook het vertrekpunt.

Openbaar Belang…

… levert toegevoegde waarde

We willen samenwerken met partners waarmee we gezamenlijk toegevoegde waarde creëren. Ook als deze samenwerking uniek en een vreemde eend in de bijt lijkt. Wij geloven dat langdurige relaties nodig zijn om vanuit vertrouwen te kunnen handelen. Dat betekent dat we bestaande relaties met onze voorkeurspartners, bijvoorbeeld met onze RGS-partners, verder willen versterken. En dat we gericht op zoek gaan naar partners die vanuit gelijkgestemdheid samen met ons willen bouwen aan de verbetering van de volkshuisvesting in Zwolle. Waarbij we het verschil maken voor onze huurders. We experimenteren op kleine schaal om zo uit te zoeken wat voor ons werkt en waar we elkaars kwaliteiten kunnen versterken. Alleen bij bewezen succes rollen we de samenwerking verder uit.

… biedt ruimte om te experimenteren en lef te tonen

Verbinding om samen tot het gewenste resultaat te komen, ontstaat alleen door goed naar elkaar te luisteren. Maar ook door scherp te zijn wat er in de maatschappij gebeurt. Dat brengt nieuwe inzichten met zich mee en die zijn nodig om samen tot het beste resultaat te komen. Wij vinden het van belang om op een actieve manier kennis te delen, zowel met de voorkeurspartners, maar ook op een breder gebied. Door gebruik te maken van elkaars expertise, kunnen we scherpe keuzes maken en lef tonen.

Terug naar het overzicht