Inschrijven bij de Woningzoeker

Om te kunnen reageren op een huurwoning van de Woningzoeker moet u zich inschrijven via www.dewoningzoeker.nl. De inschrijfkosten bedragen €16,00. Hierna betaalt u jaarlijks €10,00.

Veel gevraagd over Inschrijven bij de Woningzoeker

Ik zoek een huurwoning. Hoe werkt dat?

Via de Woningzoeker schrijft u zich in als woningzoekende. Via de button 'inschrijven' klikt u op het inschrijfformulier. Op de site van De Woningzoeker zijn de inschrijf- en jaarlijkse kosten te vinden. Inschrijven kan alleen via internet. Heeft u geen internet? Kijk in uw omgeving of iemand u kan helpen. Lukt dat niet, bel dan met ons via (038) 45 67 222 of loopt 's ochtends in ons kantoor aan de Binnengasthuisstraat 1.

Hoe geef ik wijzigingen in mijn gegevens als woningzoekende door?

U houdt zelf uw gegevens actueel door in te loggen op De Woningzoeker. Het is belangrijk dat u uw gegevens actueel houdt en dat uw gezinssamenstelling en inkomen kloppen. Deze informatie is bepalend bij het toewijzen van een woning. Uw naam, geslacht, Burgerservicenummer en geboortedatum kunt u niet zelf aanpassen. Daarvoor kunt u ons bellen via (038) 45 67 222 of mailen. Dan passen wij dit voor u aan.

Hoe lang duurt het voor ik een woning krijg?

Dat is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van de wijk en het woningtype dat u zoekt. Op de Woningzoeker ziet u bij de toegewezen woningen met hoeveel inschrijftijd een woning is toegewezen. In de spoedmodule is inschrijfduur niet bepalend. Daarin wordt geloot en maakt iedereen evenveel kans. Kijk op de Woningzoeker voor meer informatie.

Wat kost inschrijven als woningzoekende?

Kijkt u op de site van de Woningzoeker voor de actuele bedragen.

Welke gegevens heb ik nodig om mij in te schrijven als woningzoekende?

Hiervoor heeft u uw persoonsgegevens en uw verzamelinkomen nodig. U vindt dat op de inkomensverklaring van de Belastingdienst, op de voorlopige of definitieve aanslag van de Belastingdienst of op de definitieve toekenning zorg- of huurtoeslag. Gaat u met meerdere personen verhuizen? Tel dan van alle meeverhuizenden het verzamelinkomen op. Het inkomen van kinderen hoeft u nooit in te vullen, ongeacht de leeftijd. Vul de kinderen wel in bij het aantal meeverhuizende personen.

Ik ben mijn inlognaam en/of wachtwoord kwijt. Wat kan ik doen?

Het wachtwoord kunt u zelf opvragen via de Woningzoeker. Voor de inlognaam kunt u ons bellen via (038) 45 67 222 of mailen.  

Ik ga samenwonen, maar sta alleen ingeschreven. Kan mijn partner bij mijn inschrijving gezet worden?

Ja, dat kan. U kunt uw partner zelf opvoeren bij uw inschrijfgegevens op de Woningzoeker. Er wordt voor uw partner een eigen inschrijfdatum aangemaakt. Heeft u beide een inschrijving bij de Woningzoeker, dan kunt u de inschrijvingen samenvoegen. Ook dit regelt u zelf via de Woningzoeker.

Ik heb de verlengingskosten betaald met een eenmalige machtiging, maar het is niet afgeschreven. Hoe komt dat?

Uw betaling wordt niet direct afgeschreven. Dit kan enkele weken duren. U kunt in de tussentijd gewoon reageren op woningen.

Ik heb geen computer of kan hier niet goed mee overweg, maar wil toch een woning. Wat kan ik doen?

U kunt inloggen op de computer van een familielid, kennis, de bibliotheek of bij één van de deelnemende corporaties. Komt u er echt niet uit, dan kunt u een afspraak met ons maken en dan helpen wij u verder.

Ik sta ingeschreven als woningzoekende bij de Woningzoeker. Kan ik mijn inschrijfduur overdoen aan iemand anders?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Uw inschrijving is persoonsgebonden.

Welke woningen worden er via de bemiddelingsmodule verhuurd?

Gemeenten verplichten woningcorporaties om jaarlijks een vastgesteld aantal huurwoningen beschikbaar te stellen voor bijzondere doelgroepen. Het gaat dan om clienten uit bepaalde zorginstellingen en om asielzoekers met een verblijfsdocument (taakstelling). U kunt in de verantwoording bij de Woningzoeker zien dat de toewijzing via de bemiddelingsmodule gegaan is.

Ik zoek een studentenwoning. Waar schrijf ik me in?

Alle studentenwoningen worden verhuurd via sshxl. U kunt zich via hun site inschrijven als woningzoekende.

Ik zoek een woonwagen/standplaats in Zwolle. Hoe regel ik dat?

Alle standplaatsen en/of woonwagens worden aangeboden via de Woningzoeker. Zwolse woonwagenbewoners krijgen voorrang.

Kan ik me inschrijven voor een nieuwbouwwoning in Zwolle?

Het aanbod van nieuwbouwwoningen vindt u in de Woningzoeker. U kunt daar een zoekprofiel aanmaken en daarbij 'nieuwbouw' aanvinken. U heeft een inschrijving op de Woningzoeker nodig om te kunnen reageren.

Kunt u voor mij de betaling van de verlengingskosten voor de Woningzoeker regelen?

Lukt het u niet om dit zelf te regelen via de Woningzoeker? Maak dan een afspraak met ons of regel het telefonisch via (038) 45 67 222.