Bekenbuurt (afgerond)

In opdracht van Openbaar Belang zijn de woningen in de Bekenbuurt energetisch flink verbeterd door Salverda Bouw. Hierdoor krijgen de huurders meer wooncomfort en wordt het energiegebruik teruggebracht.

Het gaat om de huurwoningen aan de Baaksebeek, Barneveldsebeek, Bolksbeek en de Bredebeek.

Koopwoningen kunnen meedoen
Openbaar Belang snapt dat niet alleen de huurders maar ook de eigenaren van een koopwoning dit waarderen. Daarom zijn bij deze projecten ook de kopers meegenomen in de verduurzaming. Door te kiezen voor een integrale aanpak kan ook de beeldkwaliteit van de wijk geoptimaliseerd worden. Goede redenen dus om ook de kopers te betrekken bij de plannen.
De kopers die in een woningblok met huurders wonen, konden meedoen met de plannen. Eén op één. Dat betekent dat de kopers alle werkzaamheden kunnen laten doen die ook bij de huurwoningen worden gedaan. Tegen dezelfde prijs die Openbaar Belang per huurwoning betaalt. Een paar kopers doet mee met het vernieuwen van de dakpannen.

De werkzaamheden
- Isoleren dak, dakkapel en nieuwe dakpannen
- Vervangen dakramen
- Isoleren van de gevels
- Vervanging enkel glas door HR++ glas
- Vervangen ventilatie voor MV box (CO2 gestuurd)
- Aanbrengen van zes zonnepanelen

Corona
De corona-maatregelen hebben gezorgd voor een andere aanpak van de werkzaamheden. Salverda heeft eerst de buitenwerkzaamheden opgepakt. Voor een paar onderdelen moesten de bouwvakkers kort de woning in. Dit gebeurde in overleg en met goedkeuring van de bewoners. Een aangepast plan, maar met hetzelfde uiteindelijke resultaat!

Duurzamere woningen
Door de energetische maatregelen verbeteren we de isolatiewaarde van de woning en maken de woning duurzamer. Het nieuwe mechanische ventilatiesysteem in de woning zorgt voor een beter binnenklimaat. Als de werkzaamheden klaar zijn, ervaart de bewoner meer wooncomfort en een lagere energierekening.

De werkzaamheden gelden voor de huurwoningen. Daarnaast waren we de kopers van harte uitgenodigd om mee te liften met deze werkzaamheden.

Aantal huurwoningen: 58 huurwoningen

Start bouw: april 2020

Oplevering: december 2020