Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Assendorp

De wijk Assendorp is onder te verdelen in de Pierik, de Wezenlanden, Oud Assendorp, Nieuw Assendorp, Stationsbuurt en Bedrijventerrein Marslanden Noord. Assendorp is ontstaan toen het spoor in Zwolle werd aangelegd. De wijk herbergt diverse bouwstijlen. Veel woningen zijn grotendeels in oude stijl bewaard gebleven. Assendorp is een levendige wijk waar veel studenten, ouderen en gezinnen wonen. Pierik is het rustige gedeelte van de wijk. De Wezenlanden is een op zichzelf staande wijk waar veel ouderen wonen die op korte afstand van de binnenstad willen wonen.
 
Meer informatie over de Assendorp vindt u op de website van de gemeente Zwolle.

 

Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord, 27 oktober 2016

Donderdag 27 oktober zijn de 180 bewoners van de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat weer verder geïnformeerd over het sloopbesluit van hun woningen. Klik verder om de nieuwsbrief te lezen.
Lees verder
 Weezenlanden-Noord, besluit genomen

Weezenlanden-Noord, besluit genomen

Besloten is om de 180 woningen aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat te slopen en 230 nieuwe sociale huurwoningen terug te bouwen. Dit besluit is genomen omdat Openbaar Belang een structurele oplossing wil voor de vocht-, schimmel en tochtproblemen in de 180 woningen aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat.
Lees verder
Driehoek Pierik

Driehoek Pierik

Aan de woningen van de Fuchsiastraat, Gladiolenstraat en Hyacinthstraat starten in 2016 onderhoudswerkzaamheden.
Lees verder
Vlinderstruiken in de Campanulastraat

Vlinderstruiken in de Campanulastraat

Ook kleine acties die de leefbaarheid in de buurt ten goede komen steunt Openbaar Belang graag. Zo opperde meneer Loch, bewoner van de Campanulastraat, het idee om bij het veldje voor het huizenblok van hem en zijn twee buren vlinderstruiken te planten. Openbaar Belang steunde dit initiatief graag.
Lees verder
Zuiderkerkstraat

Zuiderkerkstraat

In de wijk Assendorp worden twaalf energiezuinige huurwoningen gebouwd aan de Zuiderkerkstraat. De woningen sluiten aan op de bouwstijl van de wijk, maken gebruik van duurzame energie en zijn levensloopbestendig. De woningen worden zo gebouwd dat er een afgesloten binnengebied ontstaat dat aandoet als een gezellig hofje. Alle woningen zijn toegewezen aan huurders.
Lees verder
pagina 1 van 1
Uw buurtbeheerder:

Uw buurtbeheerder:

Richard Vinke