Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Medische aanpassingen

 

Woning aanpassen aan lichamelijke beperking

Lichamelijke beperkingen kunnen ervoor zorgen dat u niet goed meer uit de voeten kunt in uw woning. Het is dan goed de woning aan te passen zodat u weer comfortabel kunt wonen. Denk aan het drempelvrij maken van de woning, een traplift, douchezit met extra handgrepen of een verhoogde toiletpot. Deze aanpassingen kunt u zelf laten doen.

Als u een lichamelijke beperking heeft dan kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Een aanpassing van uw huurwoning kunt u aanvragen bij het WMO-loket van de gemeente Zwolle. Meer informatie hierover vindt u op de website van de gemeente.

Zodra u in aanmerking komt voor de woningaanpassing, ontvangt één van onze aannemersbedrijven bericht van de gemeente Zwolle. Zij nemen dan contact met u op. Afhankelijk van wanneer het u het best uitkomt, starten zij met de aanpassingen. Zo kunt u hopelijk nog lang in uw woning blijven wonen.