Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Lees dan hier hoe ver van tevoren u de huur opzegt en wat er verder moet gebeuren bij het verlaten van een woning.

 

Huur opzeggen

Gaat u verhuizen? Zeg dan op tijd de huur op. Bedenk vooraf goed wanneer u in uw nieuwe huis kunt en hoeveel tijd u nodig heeft om alles in het oude huis af te ronden. Hieronder vindt u nog enkele belangrijke tips.

 

Hoe zegt u de huur op?

U kunt op verschillende manieren de huur opzeggen. Kom langs op ons kantoor of meld het in een aangetekende brief. U kunt ook het formulier ‘Opzeggen’ downloaden en opsturen naar het postadres of mailen naar info@openbaarbelang.nl. Vergeet u niet uw handtekening te zetten voordat u het formulier verstuurt.

 

Opzegtermijn

De huur kunt u iedere dag van de maand opzeggen. Houd wel rekening met een opzegtermijn van een maand. Wilt u op 12 maart uw sleutels inleveren, dan moet uw opzegging uiterlijk 12 februari bij Openbaar Belang binnen zijn. De laatste huurdag is altijd een werkdag. Is 12 maart bijvoorbeeld een zondag, dan verschuift de laatste huurdag naar maandag 13 maart. U betaalt dan huur tot en met die maandag de 13e.

 

Van huuropzegging tot inleveren sleutels

Als u de huur heeft opgezegd, bevestigen wij dat per brief. Daarin staat ook wanneer de opzichter van Openbaar Belang langskomt. Samen met hem loopt u de woning door. De opzichter adviseert daarbij hoe u de woning achterlaat. Als u veranderingen in de woning heeft aangebracht, loopt hij die ook met u door. Op de laatste huurdag levert u de sleutels in.

De folder ‘Huur opzeggen’ beantwoordt verdere vragen over het opzeggen van de huur, bezichtigen in de woning, overname en hoe om te gaan met de zelf aangebrachte veranderingen.

  

Verhuizen? Vertel het de gemeente!

Als u gaat verhuizen binnen Zwolle of u verruilt Zwolle voor een andere plaats. Laat het de gemeente dan weten. Meldt uw verhuizing binnen vijf dagen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Zwolle. Eerder aankondigen mag ook. Regel dit snel en eenvoudig op www.zwolle.nl/verhuizen

 

 

 

 

Sleutels kwijt?