Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Wijziging huishouden

Uw gezinssamenstelling blijft niet altijd hetzelfde. Zijn er wijzigingen dan horen we dat graag. Hier leest u meer over welke wijzigingen wij graag van u ontvangen.

 

Wijziging huishouden

Gaat u trouwen, samenwonen of komt uw partner te overlijden? Wij horen het graag als er iets verandert in uw huishouden. Ontvangt u Huurtoeslag? Wijzigingen in uw gezinssituatie kunnen ook gevolgen hebben voor de bijdrage van de Huurtoeslag. Meer informatie hierover vindt u op www.toeslagen.nl.

 

Medehuurder worden?

Gaat u samenwonen zonder het officieel vast te leggen? Dan kunt u het medehuurderschap aanvragen. Met een uittreksel uit het persoonsregister toont u dat u minimaal twee jaar samenwoont. Daarbij voert u een gemeenschappelijke huishouding. Dit kunt u aantonen met bijvoorbeeld een afschrift van uw gezamenlijke bankrekening.

Inwonende kinderen en inwonenden buiten uw partner om kunnen geen medehuurder worden.

 

Aanvragen medehuurderschap

Medehuurderschap kunt u aanvragen bij ons op kantoor of door het formulier ‘Aanvraag Medehuurderschap’ te downloaden en in te vullen. Stuur het formulier per post terug of per e-mail naar teamverhuur@openbaarbelang.nl.

 

Automatisch medehuurder

U wordt automatisch medehuurder als u trouwt of geregistreerd partnerschap aangaat. Bij een samenlevingscontract kunt u ook medehuurder worden wanneer deze is afgesloten bij de notaris. In dit contract moet vermeld staan dat u beiden het huurrecht van de woning heeft. 

 

Overlijden

Als uw partner overleden is en u de overeenkomst wilt aanpassen, kunt u het beste contact met ons opnemen. Samen met u kijken we dan of er bijvoorbeeld ook wijzigingen in de huurtoeslag mogelijk zijn.

 

Sleutels kwijt?