Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Huurtoeslag

De overheid draagt soms een steentje bij in de huur door middel van een toeslag. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt, lees dan verder.


De overheid kan een bijdrage in de huur leveren met Huurtoeslag. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de huur, het gezinsinkomen en de gezinssituatie. Om in aanmerking te komen, hoeft u maar één keer een aanvraag in te dienen. Als u in aanmerking komt, krijgt u de toeslag daarna elk jaar vanzelf. Huurtoeslag kunt u eenvoudig aanvragen via www.toeslagen.nl.  Vult u liever een papieren formulier in? Vraag dit dan aan via de Belastingtelefoon: 0800- 0543.

 

Op tijd aanvragen

Zorg dat u de toeslag op tijd aanvraagt, want het duurt zo’n acht weken voor de aanvraag is verwerkt. Doet u dit vóór 1 november, dan ontvangt u eind december huurtoeslag voor het volgende jaar. U kunt Huurtoeslag ook met terugwerkende kracht aanvragen. Dit kan tot en met het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar.

 Let op ! De Belastingdienst kan tot 5 jaar waarover u de toeslag krijgt, een definitieve berekening sturen.Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook de website: www.toeslagen.nl raadplegen.

 
 
 

Sleutels kwijt?