Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Klussen in huis

Uw huis, zoals u het wilt!

Het is belangrijk dat u zich helemaal thuis voelt in uw huis. Daarom vindt Openbaar Belang het belangrijk dat u zelf uw huurhuis in kunt richten naar uw eigen wensen. Denk hierbij aan: het plaatsen van een dakraam, een vaste trap naar zolder of een tussenmuur verwijderen om een grotere slaapkamer te krijgen. Bij een aantal veranderingen is het wel vereist om eerst toestemming bij Openbaar Belang te vragen. In de brochure ‘Klussen in uw huurwoning’ staat beschreven welke vrijheid u als huurder precies heeft bij het aanbrengen van veranderingen in uw woning.

 

Gratis advies bij het klussen

Als u heeft besloten een aanpassing te willen doen kunt u advies vragen aan een technisch adviseur van Openbaar Belang. Hij komt gratis bij u langs om met u mee te denken en te helpen de beste oplossingen te vinden. Zo weet u zeker dat  uw aanpassingen aan alle eisen voldoen.

 

Basisregels

Een verandering of verbouwing moet aan een vijftal voorwaarden voldoen:

  • De waarde en de verhuurbaarheid van de woning mogen niet in gevaar komen.
  • De veranderingen voldoen aan alle (wettelijke) eisen die de overheid stelt (landelijke, provinciale en gemeentelijk).
  • De veranderingen leiden niet tot onveilige situaties.
  • De veranderingen zijn netjes uitgevoerd, worden goed onderhouden en functioneren naar behoren.
  • De veranderingen mogen geen overlast voor omwonenden veroorzaken.


Vergoedingen

De kosten voor het zelf aanbrengen van veranderingen in de huurwoning en de onderhouds- en vervangingskosten zijn altijd voor rekening van de huurder. Wanneer u de huur van de woning opzegt is het, in bepaalde gevallen mogelijk, dat Openbaar Belang u een vergoeding geeft voor de door u aangebrachte verandering. Als u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding vraagt u vooraf toestemming voor deze verandering aan. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier ZAV. Wanneer er geen toestemming voor een verandering is gegeven, wordt er ook geen vergoeding toegekend.

Meer informatie over het zelf aanbrengen van veranderingen en de voorwaarden vindt u in de brochure ‘Klussen in uw huurwoning’. 

 

Vergunning Gemeente Zwolle

Schimmel in de badkamer?

Zo kunt u dit te lijf gaan.

Lees meer

Sleutels kwijt?