Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord

Projecten

Project Weezenlanden-Noord, complex 8

(Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat)

 

Openbaar Belang wil een structurele oplossing voor de vocht-, schimmel en tochtproblemen in de 180 woningen aan de Schuurmanstraat en Wiecherlinckstraat. Omdat de gevolgen ingrijpend zijn, is er de afgelopen maanden (nogmaals) onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van renovatie. Bij alles wat is onderzocht, is gekeken naar wat de gevolgen zijn voor de bewoners, de woningen en de financiën.

Uiteindelijk is besloten om de 180 woningen te slopen en 230 nieuwe sociale huurwoningen terug te bouwen. De huidige bewoners hebben de garantie om terug te keren naar deze nieuwbouw.

Op donderdag 14 juli 2016 heeft Openbaar Belang tijdens een bewonersavond aan haar bewoners verteld wat het besluit is, de toelichting hierop en welke stappen de komende periode gezet gaan worden. Deze informatie is te lezen in onderstaande nieuwsbrieven.

*****

De bewoners worden gevraagd mee te werken aan het Stedenbouwkundig Plan. Op donderdag 6 april 2017 gaat Openbaar Belang met  een bakfiets bij de zes flatgebouwen langs om informatie op te halen en uit te delen. Graag horen we van de bewoners wat zij goed vinden aan de buurt, maar ook wat men graag ander wil zien. Tot aan de zomer komen er nog twee momenten dat Openbaar Belang met de bakfiets de wijk in gaat om terug te koppelen en meningen te peilen.
Ook starten  we samen met het stedenbouwkundig bureau Urhahn met twee werkgroepen. Bewoners worden opgeroepen hieraan dee te nemen. Er is een werkgroep die over openbare ruimte gaat en een werkgroep die zich richt op gebouwen/woningen. Ook deze input wordt gebruikt om tot een goed stedenbouwkundig plan te komen.

****

Op donderdag 6 juli is Openbaar Belang weer bij haar bewoners langs geweest. Dit keer om de aanzet tot het stedenbouwkundig plan aan de bewoners te laten zien en hun mening te horen. In de nieuwsbrief is het voorlopige plan te bekijken.

Nieuwsbrieven:
Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord 11 juli 2017
Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord 21 juni 2017
Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord 29 maart 2017
Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord 20 december 2016
Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord 27 oktober 2016
Nieuwsbrief Weezenlanden-Noord 15 juli 2016